Χρώματα για μπάνιο: ιδέες και tips για να απογειώσετε το μπάνιο σας

Χρώματα για μπάνιο: ιδέες και tips για να απογειώσετε το μπάνιο σας

Χρώματα για μπάνιο: ιδέες και tips για να απογειώσετε το μπάνιο σας

Το μπάνιο του σπιτιού μας είναι –συνήθως- το πιο μικρό δωμάτιο του σπιτιού μας.

Το μικρό μέγεθος του δωματίου είναι ένας παράγοντας που δυσκολεύει πολύ τη γενικότερη διακόσμησή μας και, κατ’ επέκταση, την επιλογή του σωστού χρώματος για αυτό. Το σημαντικό είναι να το μπάνιο μας, να απορρέει ηρεμία και προσωπικό στυλ!

Η γενική συμβουλή είναι να επιλέξετε ένα ανοιχτό χρώμα. Η επιλογή ενός σκούρου χρώματος σε ένα μικρό χώρο ενδέχεται να κάνει το χώρο να δείχνει ακόμα πιο μικρός.

Tip: πέρα από τη φωτεινότητα και την ένταση του χρώματος, προτείνουμε να διαλέξετε ένα χρώμα που να ταιριάζει με την επιδερμίδα σας! Οι γυναίκες είναι αυτές που περνάνε περισσότερες ώρες μέσα στο μπάνιο (για περιποίηση, βάψιμο κτλ.), συνεπώς είναι σημαντικό να επιλέξουν ένα χρώμα που να δένει με τα δικά τους χρώματα και να τις εμπνέει.

Πάμε τώρα να δούμε μερικά κλασικά και ενδεδειγμένα χρώματα για μπάνιο, που δεν θα σας απογοητεύσουν.

Προτεινόμενα χρώματα για μπάνιο

Λευκό: Μπορεί να το έχετε στο μυαλό σας σαν βαρετό και προβλέψιμο, αλλά το λευκό είναι στα πιο δημοφιλή χρώματα για μπάνιο. Το λευκό είναι φωτεινό και μεγαλώνει το χώρο, ενώ με την κατάλληλη επιλογή επίπλων (π.χ. καθρέφτης, φωτιστικό, σκαμπό, καλάθι απλύτων), το αποτέλεσμα θα είναι κάθε άλλο, παρά βαρετό.

Μην ξεχνάτε πως το λευκό συνδυάζεται υπέροχα με τις ξύλινες επιφάνειες.

white

Ροζ: Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα χρώματα για μπάνιο (ειδικά στις πιο απαλές αποχρώσεις του), μιας και βοηθάει το χώρο να δείξει μεγαλύτερος. Το ροζ αποτελεί το ιδανικό background για να εμπλουτίσετε το χώρο με λευκές λεπτομέρειες.

Είναι ένα ζεστό χρώμα, ιδανικό για μπάνια με χαμηλό φυσικό φως.

pink

roz banio

Γαλάζιο: Συνεχίζοντας με τις απαλές αποχρώσεις που μεγαλώνουν το χώρο, το γαλάζιο αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη επιλογή, ειδικά για σπίτια που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Ταιριάζει ιδανικά με σκούρα ξύλινα πατώματα και αντικείμενα, ενώ μερικές μαύρες πινελιές μέσα στο χώρο μπορούν να απογειώσουν το αποτέλεσμα.

blue2

Ανοιχτό Γκρι: Το γκρι ανήκει στα χρώματα για μπάνιο που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια.

Οι ανοιχτές του αποχρώσεις σε συνδυασμό με σκούρες ξύλινες λεπτομέρειες (π.χ. παράθυρο, καθρέφτη, καλάθια, πόρτα) μπορούν να αποφέρουν ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα ζεστό αποτέλεσμα.

anoixto_gri_banio

grey

Ανοιχτό Πράσινο: Προτιμήστε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις (π.χ. σάπιου μήλου) και δημιουργήστε ένα μπάνιο που θυμίζει τον εσωτερικό χώρο ενός spa.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παράλληλη χρήση λευκού χρώματος (π.χ. στο ταβάνι και τα ντουλάπια), με μαύρες λεπτομέρειες (π.χ. στις βάσεις της λάμπας, σε τυχόν κάδρα που έχετε μέσα).

banio_anoixto_prasino

Βέβαια αν δεν σας αρέσουν τα παραπάνω χρώματα για μπάνιο, μπορείτε πάντα να τολμήσετε με ένα πιο έντονο χρώμα. Κατά πάσα πιθανότητα θα δείχνει όμορφο στον μικρό χώρο του μπάνιου, αρκεί ο συνδυασμός των χρωμάτων που θα επιλέξετε να είναι ο κατάλληλος.

Μπορείτε να “παίξετε” σωστά με τα έπιπλα και τα επιπλέον αντικείμενα και να δημιουργήσετε χρωματικούς συνδυασμούς που θα απογειώσουν το χώρο σας.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το χρωματολόγιό μας εδώ, για να πάρετε επιπλέον ιδέες!

Ετικέτες:,

Αναζήτηση