Χρώματα εξωτερικού χώρου: συμβουλές και τάσεις

Χρώματα εξωτερικού χώρου: συμβουλές και τάσεις

Χρώματα εξωτερικού χώρου: συμβουλές και τάσεις

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πάντα κατάλληλες για να βάψετε τους εξωτερικούς τοίχους της κύριας ή της εξοχικής κατοικίας σας. Ο καιρός βοηθάει πολύ, μιας και η συχνότητα βροχοπτώσεων ολοένα και μειώνεται, ενώ η αυξημένη ηλιοφάνεια συνεισφέρει στο να στεγνώσει πιο γρήγορα η μπογιά.

Τα χρώματα εξωτερικού χώρου που θα διαλέξετε για το σπίτι σας αποτελούν πολύ σημαντική απόφαση, καθώς πρόκειται για μια μακροχρόνια επένδυση. Πέρα από την αίσθηση φρεσκάδας που θα αποκτήσει το εξωτερικό του σπιτιού σας, η επιλογή των χρωμάτων (ή του χρώματος) αποτελούν στοιχεία του χαρακτήρα, του στιλ και της προσωπικότητάς σας. Ουσιαστικά, αποτελούν την προσωπική σας πινελιά, σε συνδυασμό με τις τάσεις του μέρους στο οποίο βρίσκεται το σπίτι σας.

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που είναι μοναδικό για τον καθένα μας, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα υψηλής ποιότητας, που θα διατηρηθούν φρέσκα για πολλά χρόνια και δεν θα επηρεαστούν από εξωγενείς παράγοντες: προϊόντα σαν αυτά της ER-LAC.

Οι τάσεις για το 2017 λένε πως θα κυριαρχήσουν οι διχρωμίες του γκρι με αποχρώσεις του λευκού. Είναι ένας ώριμος συνδυασμός που εκπέμπει κομψότητα και κύρος, ενώ ανάλογα με τις αποχρώσεις που θα διαλέξετε (ανοιχτούς ή πιο σκούρους τόνους) μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίσει ή να συμβαδίσει πιο σιωπηλά με το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον.

Η άλλη φετινή μόδα αφορά τις απαλές αποχρώσεις του πράσινου. Είναι από τα χρώματα εξωτερικού χώρου που προτιμάται κατά κόρον φέτος (όπως και στο εσωτερικό του σπιτιού) και είναι ιδανικό για σπίτια εκτός πόλης, καθώς το πράσινο είναι από τα κατ’ εξοχήν χρώματα της φύσης.

Ανεξάρτητα από τις εκάστοτε τάσεις και μόδες, κάθε μέρος της Ελλάδας ξεχωρίζει για τα δικά του χρώματα εξωτερικού χώρου.

Για παράδειγμα τα σπίτια των νησιών του Αιγαίου ξεχωρίζουν για τους υπέροχους συνδυασμούς του λευκού χρώματος με το μπλε κατά κύριο λόγο, αλλά και με χρώματα όπως το πράσινο αλλά και το κόκκινο.

Αντιθέτως, στο Ιόνιο τα χρώματα εξωτερικού χώρου έχουν σαν βάση το κίτρινο της ώχρας, το οποίο συνδυάζεται ιδανικά με σκούρες αποχρώσεις του πράσινου και το λευκό. Οι κάτοικοι του Ιονίου συχνά τολμούν και επιλέγουν πιο έντονα χρώματα εξωτερικού χώρου όπως ροζ, γαλάζιο, κόκκινο, μπορντό κτλ.

Βρείτε το συνδυασμό που σας εκφράζει και τολμήστε κι εσείς!

Tip: Αν θέλετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει, μπορείτε να επιλέξετε ένα ανοιχτό, καθαρό χρώμα για περισσότερο φως και όγκο! Άλλωστε ένα ανοιχτόχρωμο σπίτι πάντα φαίνεται μεγαλύτερο στο μάτι. Αντιθέτως, αν πρόκειται για την εξοχική σας κατοικία, ειδικότερα αν αυτή βρίσκεται σε νησί, μη διστάσετε να επιλέξετε ένα έντονο χρώμα, που μπορεί να προσδώσει έναν μοναδικό χαρακτήρα στο σπίτι σας και θα βοηθήσει το σπίτι να εναρμονιστεί με το φυσικό περιβάλλον.

Γενικά, δεν υπάρχει μια γενική σωστή ή λάθος επιλογή χρώματος, καθώς οι προτιμήσεις του καθενός είναι μοναδικές! Μη διστάσετε να επισκεφτείτε τη σελίδα με το χρωματολόγιο της ERLAC και να πάρετε ιδέες για να ανανεώσετε το εξωτερικό του σπιτιού σας.

Ετικέτες:,

Αναζήτηση