Χρώμα τοίχου και διάβασμα: 10 χρώματα που θα απογειώσουν τη μελέτη σας!

Χρώμα τοίχου και διάβασμα: 10 χρώματα που θα απογειώσουν τη μελέτη σας!

Χρώμα τοίχου και διάβασμα:

10 χρώματα που θα απογειώσουν τη μελέτη σας!

Κάθε Σεπτέμβρη οι μαθητές και οι φοιτητές είναι έτοιμοι για μία νέα αρχή, για ένα νέο ταξίδι με γνώσεις, εμπειρίες και στιγμές. Τα συναισθήματα που επικρατούν πριν την 1η μέρα στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο είναι πολλά όπως χαρά, ανυπομονησία, άγχος, λαχτάρα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό γυρνώντας από την πρώτη μέρα του σχολείου αλλά και κάθε μέρα, το δωμάτιο του γραφείου να είναι έτοιμο να υποδεχθεί όλα τα συναισθήματα αυτά και να συμβάλλει στην παραγωγικότητα του μαθητή / φοιτητή.

Ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα για το γραφείο; Ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να βοηθήσουν στη συγκέντρωση;

Δεν είναι μυστικό το ότι τα χρώματα επιδρούν στην ψυχολογία. Φωτεινές χαρούμενες αποχρώσεις μπορεί να μας κάνουν πιο αισιόδοξους και χαρούμενους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως τι γίνεται όσον αφορά τη μελέτη και το διάβασμα; Είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε όσες μικροαλλαγές στα χρώματα χρειάζεστε ώστε να ξεκινήσει λίγο διαφορετικά αυτό το υπέροχο ταξίδι γνώσεων που πλησιάζει.

1. R53-P Ζεστό πρωινό

r53p_erlac

Αυτό το όμορφο ζεστό πορτοκαλί χρώμα είναι όσο φωτεινό χρειάζεται για να βοηθάει στην συγκέντρωση αλλά όχι πολύ φωτεινό ώστε να αποσπάει την προσοχή από το διάβασμα. Τα μικρά παιδιά κυρίως επηρεάζονται θετικά από αυτή την απόχρωση τόσο στην ψυχολογία τους αλλά και στην αυτοσυγκέντρωση.

2. R63-P Αφρός της θάλασσας

r63p_erlac

Το διάβασμα, όπως ξέρουμε, δεν είναι η αγαπημένη δραστηριότητα των μαθητών και των φοιτητών αλλά μπορούμε να κάνουμε το δωμάτιο του γραφείου ένα χώρου που αποπνέει μία αίσθηση ευχαρίστησης & απόλαυσης. Ο αφρός της θάλασσας εξάλλου θα θυμίζει σε κάθε μικρό και μεγάλο σε υπέροχες καλοκαιρινές στιγμές και θα ηρεμεί το μυαλό προετοιμάζοντάς το για μελέτη. Έτσι η απόχρωση αυτή είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους που θέλουν κάποιες στιγμές απόδρασης την ώρα του διαβάσματος.

3. Η7-P Το τέλειο γκρι

h7p_erlac

Το γκρι χρώμα βοηθάει στην συγκέντρωση, κυρίως για πιο απαιτητικές εργασίες. Το τέλειο γκρι είναι ιδανική απόχρωση για μαθητές λυκείου ή φοιτητές με υψηλούς στόχους και μεγάλες φιλοδοξίες. Είναι ένα χρώμα που μπορεί παράλληλα να παρέχει μία αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας αλλά ταυτόχρονα να ενισχύει το μυαλό την ώρα που χρειάζεται να είναι παραγωγικό.

4. R59-P Φύλλο μέντας

r59p_erlac

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που οι περισσότεροι προτείνουν για χώρους μελέτης και αυτοσυγκέντρωσης. Παρατηρείται κατά κύριο λόγο σε αίθουσες νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών καθώς είναι από τα πιο γαλήνια χρώματα. Η απόχρωση Φύλλο Μέντας έχει την δύναμη να ηρεμεί το μυαλό και να βάζει τον μαθητή στο κατάλληλο κλίμα για μελέτη καθώς τον ταξιδεύει κοντά στη φύση.

5. Β26-P Πορσελάνη

b26p_erlac

Εάν θέλετε πραγματικά να εξασφαλίσετε ένα δωμάτιο ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης αλλά και συγκέντρωσης γυρίστε πίσω στα βασικά. Τίποτα δεν θα πάει στραβά με την κλασική αυτή απόχρωση του λευκού που είναι παράλληλα φρέσκια αλλά και δροσερή. Αυτή η απόχρωση είναι ιδανική για μαθητές και φοιτητές με καλλιτεχνικές ανησυχίες γιατί δεν θα αποσπάει κάποια έντονη απόχρωση την δημιουργικότητά τους.

6. R49-P Πολύτιμη Ορχιδέα

r49p_erlac

Το μωβ είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον χρώμα γιατί οι πιο σκούρες αποχρώσεις του μπορεί να είναι σκληρές και επιβλητικές ενώ οι πιο ανοιχτές όπως η Πολύτιμη Ορχιδέα είναι γαλήνιες και ευχάριστες. Αυτή η απόχρωση είναι ιδανική για δωμάτια παιδιών και εφήβων και μπορεί να εμπλουτιστεί με μία μικρή ρίγα ή σχέδιο ενός πιο σκούρου μωβ για την απόλυτη ισορροπία της ψυχολογίας.

7. Β38-P Αρχαίος πάπυρος

b26p_erlac

Η απόχρωση αυτή είναι κλασσική επιλογή και δεν έχει καθόλου ένταση. Βοηθάει στην συγκέντρωση και είναι κατάλληλη για χώρους στους οποίους μελετάνε περισσότεροι από έναν μαθητές / φοιτητές. Η μελέτη σε αυτούς τους χώρους μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και μεγαλύτερη σε διάρκεια.

8. Β25-P Ανοιχτό λευκό

h25p_erlac

Το ιδανικότερο χρώμα για τάξεις σχολείου, αίθουσες πανεπιστημίου ή βιβλιοθήκες. Ταιριάζει υπέροχα με μεγάλα ξύλινα έπιπλα αλλά μπορεί να διακοσμηθεί με κάδρα, φωτογραφίες ή έργα των μαθητών σε περίπτωση που δεν υπάρχουν έπιπλα. Η απόχρωση αυτή είναι φωτεινή και ταιριάζει με οποιαδήποτε σκούρα απόχρωση σε περίπτωση που θέλετε να διαχωρίσετε τον χώρο σε δύο ή τρία μέρη.

9. R67-P Αρκτικό μπλε

r67p_erlac

Υπάρχει καλύτερο χρώμα που μπορεί να αποπνέει μια γαλήνια ατμόσφαιρα ιδανική για μάθηση από το ανοιχτό μπλε; Η απόχρωση αρκτικό μπλε είναι ήρεμη, χαλαρωτική και συγχρόνως συμβάλλει στην συγκέντρωση. Κάθε ένας σε αυτό το χώρο θα παραμένει σταθερός στον στόχο του και στα όνειρά του.

10. R56-P Στέβια

r56p_erlac

Παρόμοια ατμόσφαιρα με το ανοιχτό μπλε χρώμα δίνει και ένα αναζωογονητικό ανοιχτό πράσινο. Η απόχρωση Στέβια προκαλεί διέγερση στον εγκέφαλο, ενώ εξακολουθεί να είναι αρκετά ήρεμη για ένα δωμάτιο αφιερωμένο στη μελέτη. Η ισορροπία αυτή είναι το κλειδί για την ακαδημαϊκή επιτυχία.

Όποια από της παραπάνω αποχρώσεις και εάν επιλέξετε για το παιδικό, μαθητικό ή φοιτητικό δωμάτιο μελέτης, σε συνδυασμό με θέληση για γνώσεις και εξέλιξη, σίγουρα θα καταλήξετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Εμείς θα βάλουμε το χρώμα, εσείς θα βάλετε το διάβασμα;

Ετικέτες:,

Αναζήτηση