Μονοχρωμία: η απόλυτη τάση στο βάψιμο τοίχου & την διακόσμηση

Μονοχρωμία: η απόλυτη τάση στο βάψιμο τοίχου & την διακόσμηση

Μονοχρωμία: η απόλυτη τάση στο βάψιμο τοίχου & την διακόσμηση

Γνωρίζατε ότι η μονοχρωμία αποτελεί το ανερχόμενο trend στο βάψιμο τοίχου και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων; Θα τολμούσατε να βάψετε έναν ολόκληρο χώρο μ’ ένα και μοναδικό χρώμα; Οι διακοσμητές πάντως σας το προτείνουν ανεπιφύλακτα! Αφήστε πίσω συνδυασμούς χρωμάτων και παράτολμες αντιθέσεις στους τοίχους που μελλοντικά μπορεί να σας κουράσουν. Η μονοχρωμία αποτελεί την εγγύηση που χρειάζεστε για να πετύχετε την απόλυτη χρωματική αρμονία σε κάθε δωμάτιο. Και σε καμία περίπτωση, μη φοβηθείτε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει βαρετό ή μονότονο. Ακολουθήστε λοιπόν τα 4 απλά βήματα που σας προτείνουμε για να δημιουργήσετε μια τέλεια & διαχρονική μονοχρωμία που θα καταπλήξει τους πάντες χάρη στην υψηλή της αισθητική!

1. Το βασικό χρώμα που θα κυριαρχήσει στο χώρο

vapsimo-toixou-2

Το πρώτο βήμα για να πετύχετε την ιδανική μονοχρωμία είναι η επιλογή του βασικού χρώματος για κάθε δωμάτιο. Επενδύστε στο αγαπημένο σας χρώμα τοίχου και βάψτε με αυτό το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα σας. Αν είστε λάτρης του μπλε, τότε εφαρμόστε το χρώμα R71-P Μπλε ορίζοντας στους τοίχους του καθιστικού. Ανακαλύψτε όλες τις φετινές χρωματικές προτάσεις της ER-LAC μέσα από τη νέα σειρά χρωμάτων PAINT YOUR LIFE.

2. Βάψιμο τοίχου: χρωματικό παιχνίδι με τους τόνους του ίδιου χρώματος

ble_erlac-01-01

Ο καλύτερος τρόπος για να πλαισιώσετε το βασικό χρώμα του χώρου σας, είναι το χρωματικό παιχνίδι με τους τόνους του. Περιηγηθείτε στο χρωματολόγιο της ER-LAC & ανακαλύψτε τους ιδανικούς. Αφού τους επιλέξετε, σκεφθείτε σε ποιους τοίχους του χώρου σας θα τους εφαρμόσετε, για να πλαισιώσουν ιδανικά το βασικό χρώμα.

Για παράδειγμα βάψτε τον μεγαλύτερο τοίχο με το R71-P Μπλε Ορίζοντας. Πλαισιώστε το με το R69-P Παιδικό μπλε στους διπλανούς τοίχους και R68-P Γαλάζιο Κρύσταλλο σε διαχωριστικά ή κολώνες.

greiz_erlac-01

Σε γενικές γραμμές, προτιμήστε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις για τις μεγάλες επιφάνειες. Επίσης, οι τοίχοι που περιλαμβάνουν πόρτα μπαλκονιού ή παράθυρο είναι προτιμότερο να βάφονται στις πιο φωτεινές αποχρώσεις. Έτσι, θα δημιουργήσετε έναν «ανοιχτό» οπτικά χώρο με διάχυτη φωτεινότητα.

Δοκιμάστε το H13-P Κρίνο της Άμμου στην μεγαλύτερη επιφάνεια τοίχου που υπάρχει στο χώρο και κάντε ρίγες ή κύκλους με το H15-P Μπισκοτόκρεμα, Η20-T Κοκκινωπό Γκρέιζ.

gri_erlac-01
Όλοι οι τόνοι του γκρι είναι κυρίαρχοι στο παιχνίδι της μονοχρωμίας και χρησιμοποιούνται συχνά από κορυφαίους διακοσμητές και αρχιτέκτονες. Στο υπνοδωμάτιο μπορείτε για παράδειγμα να εφαρμόσετε το H7-P Το τέλειο γκρι σε όλους τους τοίχους εκτός από τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι. Εκεί δοκιμάστε το Ε91-D Γραφίτης και θα έχετε πετύχει μία τέλεια μονοχρωμία με έντονη διαφορά.

3. Έπιπλα & διακοσμητικά στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο

vapsimo-touxou-3

Ένας πετυχημένος συνδυασμός αποχρώσεων του ιδίου χρώματος στους τοίχους, δεν είναι πάντα αρκετός για να απογειώσει το δωμάτιό σας, αν δεν συνοδεύεται από μία καλαίσθητη διακόσμηση! Αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο τοίχου, στη συνέχεια μπορείτε να διαλέξετε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία σε τόνους γύρω από το βασικό χρώμα. Από τα υφάσματα των επίπλων ως τις κουρτίνες, τα χαλιά και τα διακοσμητικά αντικείμενα, οι δυνατότητες για συνδυασμούς είναι άπειρες!

4. Ο κατάλληλος φωτισμός για κάθε σημείο

vapsimo-toixou-4

Κάθε δωμάτιο έχει τα σκοτεινά του σημεία. Εκεί όπου η πρόσβαση του φυσικού φωτός είναι περιορισμένη, τοποθετήστε τον κατάλληλο φωτισμό. Θα προσφέρει σίγουρα μια αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας. Επίσης, δημιουργήστε επιπλέον αισθητικό ενδιαφέρον στο δωμάτιο, φωτίζοντας αγαπημένα αντικείμενα ή κάποιο ξεχωριστό έπιπλο που μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις!

Σε κάθε περίπτωση, η μονοχρωμία δεν αποτελεί απλώς μία τάση στο βάψιμο τοίχου, αλλά μία σίγουρη επιλογή. Η εστίαση στους διαφορετικούς τόνους ενός μόνο χρώματος είναι το διακοσμητικό κόλπο που κάνει την ανακαίνιση κάθε δωματίου σας παιχνίδι. Επιλέξτε την παλέτα που ταιριάζει στη δική σας διάθεση και μεταμορφώστε το σπίτι, όπως ακριβώς θα έκανε ένας επαγγελματίας διακοσμητής!

Αναζήτηση