Χρώματα σαλονιού – ανανεώστε το χώρο σας με διαχρονικά χρώματα

Χρώματα σαλονιού – ανανεώστε το χώρο σας με διαχρονικά χρώματα

Χρώματα σαλονιού

Ο Robin S. Sharma είχε πει το ακόλουθο: “Το να ζήσεις την ίδια χρονιά 75 φορές, δεν είναι ζωή”. Η φράση αυτή υποδηλώνει την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για ανανέωση μέσα στην καθημερινότητά του.

Όπως είναι φυσιολογικό, η ανάγκη αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη στους χώρους στους οποίους περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας άρα και της ζωής μας.

Το σαλόνι μας είναι ένας χώρος στον οποίο, εκτός του ότι περνάμε πολλές ώρες, περνάμε και τις πιο σιμαντικές μας ώρες μέσα στην ημέρα, καθώς εκεί υποδεχόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, χαλαρώνουμε βλέποντας μια ταινία μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο ή παίζουμε με τα παιδιά μας.

Μπεζ : Ακούγεται κλασικό και ίσως τετριμμένο σαν χρώμα, αλλά οι αποχρώσεις που είναι στη μόδα από πέρυσι δεν θυμίζουν σε τίποτα τις παλιές. Πλέον, το μπεζ προτιμάται κατά κόρον στις πιο απαλές του αποχρώσεις, είτε σαν “καθαρό” μπεζ, είτε σε αποχρώσεις που έχουν έντονες πινελιές από πράσινο ή γκρι χρώμα.

Ένα από τα πιο κλασσικά / chic χρώματα σαλονιού.

χρώματα σαλονιού

Γκρι : Ίσως η πιο διαδεδομένη απόχρωση για το σπίτι σας, τον τελευταίο χρόνο. Δεν γνωρίζουμε αν έπαιξε ρόλο και η διάσημη ταινία με τις 50 αποχρώσεις του, αλλά το γκρι είναι μέσα στα πιο trendy χρώματα σαλονιού.

Ιδανικό χρώμα για το σαλόνι, χάρη στις πολλές αποχρώσεις του και στο γεγονός ότι διευκολύνει σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς. Συνδυάζεται τέλεια με ξύλινα έπιπλα!

χρώματα σαλονιού

Μπεζ-λευκό-γκρι : Σε συνέχεια του παραπάνω, ο συνδυασμός του γκρι με το μπεζ και το λευκό προσδίδουν έναν σοφιστικέ και ήρεμο τόνο στο σαλόνι σας, παρά το γεγονός πως πρόκειται για 3 ουδέτερα χρώματα.

Πρόκειται για μια αρκετά safe επιλογή, που πάντα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Η μίξη γκρι και μπεζ αποτελεί το νέο trend, για μια πιο φυσική αίσθηση!

χρώματα σαλονιού

Πράσινο : Το πράσινο είναι από τα πιο διαδεδομένα χρώματα σαλονιού, καθώς πρόκειται για ένα έντονο χρώμα που καταφέρνει να μας ηρεμήσει.Άλλωστε, είναι το χρώμα που συμβολίζει την ελπίδα και την ευημερία. Σαν αισιόδοξο χρώμα, λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις για τον τοίχο του σαλονιού.

Χάρη στη μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε χώρο.

Χακί : Σε συνέχεια της αναφοράς στο πράσινο χρώμα, οι απαλές αποχρώσεις του χακί έχουν μπει πολύ δυνατά στη μόδα και αποτελούν μια αξιόπιστη και κυρίαρχη τάση στους τοίχους σαλονιού.

Συνδυάζεται ιδανικά με το ξύλο, απογειώνοντας την αισθητική του χώρου σας.

Extra tip : Προκειμένου να μεγαλώσει ο χώρος του σαλονιού σας, επιλέξτε να βάψετε λευκό το ταβάνι. Έτσι, θα αντανακλάται το φως σε όλο το δωμάτιο και το σαλόνι θα δείχνει ακόμα μεγαλύτερο!

Ετικέτες:,

Αναζήτηση