5 χρώματα για να συνδυάσετε με ξύλινα έπιπλα

5 χρώματα για να συνδυάσετε με ξύλινα έπιπλα

5 χρώματα για να συνδυάσετε με ξύλινα έπιπλα

Τα ελληνικά σπίτια στην πλειοψηφία τους, είναι επιπλωμένα με ξύλινα έπιπλα. Παρόλο που μέχρι πριν μερικά χρόνια προορίζονταν κυρίως για πιο κλασσικά σαλόνια, πλέον τα έπιπλα από ξύλο συναντώνται και σε πιο μοντέρνα σπίτια και σαλόνια. Το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να προσαρμοστεί σε κάθε είδους αρχιτεκτονική, χάρη στις πολλές αποχρώσεις στις οποίες μπορεί να παραχθεί.

Κακά τα ψέματα, το ξύλο σαν υλικό έχει άλλη γοητεία. Απορρέει οικειότητα και “ζεστασιά”, προσδίδει αυθεντικότητα στο χώρο, αλλά και αρμονία με το χώρο που τα περιβάλλει. Πέραν της εμφάνισης, το ξύλο είναι κακός αγωγός της θερμότητας, συνεπώς αποφεύγουμε το κρύο το χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι. Παράλληλα, δρα σαν ηχομονωτικό και μειώνει την ένταση του θορύβου μέσα στο σπίτι.

Αφού τελικά καταλήξετε στα ξύλινα έπιπλα, θα πρέπει να τα συνδυάσετε με το κατάλληλο χρώμα στους τοίχους του σαλονιού σας, για να αναδειχθούν με τον τρόπο που πρέπει. Παρακάτω, ακολουθούν προτάσεις για 5 χρώματα, που μπορούν να απογειώσουν το σαλόνι σας, αλλά και τα ξύλινα έπιπλα.

Πράσινο

Είναι το πρώτο χρώμα που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για ξύλο. Είναι ο συνδυασμός που μας χάρισε απλόχερα η φύση μέσα στα δάση. Το πράσινο χρώμα στο σαλόνι τονίζει τα έπιπλα και χαρίζει μια αίσθηση ηρεμίας, χαλάρωσης και οικειότητας. Ιδανικό για σπίτια στην εξοχή.

Μπλε

Το μπλε βολεύει σαν χρώμα, γιατί έρχεται σε πολλές αποχρώσεις: σκούρο, ανοιχτό, ακόμα και με προσμίξεις με άλλα χρώματα. Το μπλε αναδεικνύει το ξύλο, ενώ τα ανοιχτά χρώματα κάνουν το σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο. Ιδανικό για κατοικίες κοντά στη θάλασσα.

Μπεζ

Αποτελεί μια ασφαλή επιλογή, καθώς είναι ένα χρώμα ουδέτερο και ευρέως διαδεδομένο, το οποίο όμως δεν είναι όσο μονότονο όσο το λευκό. Ανάλογα με τον τόνο του ξύλου στα έπιπλα του σαλονιού, επιλέξτε το κατάλληλο μπεζ χρώμα για το σαλόνι.

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί χρώμα στο σαλόνι εντείνει το αίσθημα ζεστασιάς που απορρέει από το ξύλο. Είναι ένα χρώμα έντονο, ανάλογα την απόχρωση και δένει με όλους τους τύπους ξύλου. Για κάτι πιο κλασσικό και διαχρονικό, προτιμήστε μια απαλή ώχρα.

Γκρι ανοιχτό

Το γκρι χρώμα στο σαλόνι ενδείκνυται για πιο μοντέρνα προσέγγιση στο σαλόνι. Προτιμάται σε πιο απαλές αποχρώσεις, για να μην μικραίνει το χώρο, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με λευκές λεπτομέρειες, που θα το αναδείξουν.

Καλό βάψιμο! Βρείτε εδώ την απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα στο σαλόνι σας!

Αναζήτηση