Βάψτε το ταβάνι χωρίς απρόοπτα

Βάψτε το ταβάνι χωρίς απρόοπτα

Βάψτε το ταβάνι σας χωρίς απρόοπτα

βαψτε το ταβανι εργαλεια
Για να βάψετε το ταβάνι σας θα χρειαστείτε:

  1. Ειδικό πινέλο (κατάλληλο για γωνίες)
  2. Ένα ρολό με κοντάρι, το οποίο επεκτείνεται
  3. Ταινία (προτείνεται χαρτοταινία)
  4. Μια στιβαρή σκάλα

βαψτε το ταβανι προετοιμασια
Σημαντική συμβουλή:  Αν βάφετε το ταβάνι σας για πρώτη φορά ή το ταβάνι έχει βαφτεί με υδρόχρωμα τότε πρέπει πριν το βάψετε να εφαρμόσετε το αστάρι MONODUR. To ΜONODUR είναι διαφανές, άχρωμο, μονωτικό, ακρυλικής βάσης συνδετικό αστάρι οικοδομικών χρωμάτων. Είναι κατάλληλο για επιφάνειες από μπετόν, γυψοσανίδες, γύψο, σοβά, νοβοπάν, τούβλα, καθώς και για όλες τις παλιές επιφάνειες που έχουν έντονο πρόβλημα πρόσφυσης γιατί είχαν βαφτεί με ασβέστη, κόλλα, υδρόχρωμα ή κακής ποιότητας χρώματα. Απομονώνει τις βρωμιές, δε τις αφήνει να περάσουν στα τελικά χρώματα, παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις αλκαλικές επιφάνειες, τις αδιαβροχοποιεί και εξασφαλίζει ισχυρή πρόσφυση και μεγάλη διεισδυτικότητα στους πόρους των επιφανειών.

βαψτε το ταβανι
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα τα οποία αφαιρούνται εύκολα, όπως π.χ. φωτιστικά. Σε περίπτωση που δεν είναι εύκολο να αφαιρεθούν, όπως οι ανεμιστήρες ή οι πολυέλεοι, καλύψτε τα και ξεβιδώστε με προσοχή τα διακοσμητικά καπάκια που ακουμπούν στο ταβάνι για να μπορέσετε να βάψετε από πίσω.
  2. Στη συνέχεια καλύψτε με χαρτοταινία όλα τα σημεία με τα οποία συνορεύει το ταβάνι. Αν έχετε σκοπό να βάψετε και τους τοίχους στη συνέχεια, στις γωνίες με τους τοίχους δεν είναι απαραίτητο, καθώς θα γίνει κατά τη βαφή των τοίχων.
  3. Ξεκινήστε με το πινέλο τις άκρες. Βάψτε περίπου 10 εκατοστά από κάθε άκρη ώστε να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και να αποφύγετε πιτσιλιές του χρώματος κατά τη βαφή με το ρολό.
  4. Στη συνέχεια βάψτε τη μεγάλη επιφάνεια που απομένει με το ρολό. Είναι καλύτερα να ξεκινήστε το βάψιμο κοντά σε ένα παράθυρο, ώστε το φώς από το παράθυρο να αντανακλά στο ταβάνι και να σας βοηθάει να βλέπετε που βάφετε. Συνεχίστε προς αυτή τη κατεύθυνση και για το υπόλοιπο δωμάτιο. Καθώς βάφετε πρέπει να προσέχετε τα εξής:
    1. Όταν πλησιάζετε τους κάθετους τοίχους μειώστε την ταχύτητα του ρολού για να αποφύγετε να πιτσιλίσετε τον τοίχο.
    2. Μη πιέζετε πολύ το ρολό για να  αποφύγετε  τρέξιμο και πιτσίλισμα.
    3. Κάθε φορά που γεμίζετε το ρολό με χρώμα ξεκινήστε να βάφετε από τη άβαφτη επιφάνεια και κατευθυνθείτε προς την ήδη βαμμένη.
  5. Βάψτε όλη την επιφάνεια χωρίς να σταματήσετε, για να στεγνώσει ομοιόμορφα.
  6. Αν θέλετε να περάσετε και δεύτερο χέρι βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει σίγουρα το πρώτο.

Καλό βάψιμο!

Αναζήτηση