Επιδιορθώστε ρωγμές και αρμούς σε τοίχους

Επιδιορθώστε ρωγμές και αρμούς σε τοίχους

επιδιορθώστε τις ρωγμές
Όταν θέλετε να βάψετε μία επιφάνεια η οποία έχει ρωγμές ή τρύπες πρέπει πρώτα να τις καλύψετε. Αν επιχειρήσετε να βάψετε απευθείας πάνω στο άνοιγμα, το χρώμα θα εισχωρήσει μέσα στο άνοιγμα και το άνοιγμα θα εμφανιστεί ξανά στη φρεσκοβαμμένη επιφάνεια. Αφού λοιπόν προετοιμάσετε τον χώρο για βαφή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Αφού εντοπίστε όλες τις ρωγμές ή τρύπες, απομακρύνετε όλα τα αποσαθρωμένα τμήματα που υπάρχουν ακόμη στον τοίχο.
  2. Για τις μικρές τρύπες, στόχος σας είναι, με τη χρήση ενός λεπτού εργαλείου, να κάνετε το εσωτερικό της τρύπας λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε την πρόσφυση του στόκου.
  3. Για μεγάλες τρύπες, απομακρύνετε καλά τα αποσαθρωμένα τμήματα καθώς και τμήματα του σοβά που παρουσιάζουν μειωμένη πρόσφυση.
  4. Στη συνέχεια καθαρίστε καλά τις τρύπες και απομακρύνεται σκόνες με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας ή βούρτσας.
  5. Για καλύτερη μόνωση της ρωγμής πριν εφαρμόσετε τον στόκο μπορείτε να περάσετε ένα χέρι αστάρι MONODUR το οποίο θα μονώσει και θα εξασφαλίσει άριστη πρόσφυση.
  6. Με τη χρήση σπάτουλας, εφαρμόστε τον ελαστικό ακρυλικό στόκο STOCOFLEX, ο οποίος είναι κατάλληλος για τη μόνωση και στεγάνωση ρωγμών και αρμών. Ξεχωρίζει καθώς έχει πολύ καλή πρόσφυση σε μπετόν, σοβά, τούβλα και άλλα δομικά υλικά και εξαιρετικές αντοχές στο νερό, σε αλκαλικές επιφάνειες και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Διατηρεί την ελαστικότητά του ακολουθώντας τις συστολές και διαστολές των επιφανειών. Οι εξαιρετικές αντοχές του στο νερό και ικανότητα του να διατηρεί την ελαστικότητα του, τον καθιστούν ιδανική λύση για τη μόνωση και στεγανοποίηση ρωγμών. Εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη, λεία και ομογενοποιημένη επιφάνεια έτοιμη να βαφεί με ακρυλικά και πλαστικά χρώματα. Σε περίπτωση που οι ρωγμές είναι μέχρι 12 mm στεγανοποιούνται κατ’ ευθείαν με STOCOFLEX. Για ρωγμές μεγαλύτερες από 12 mm χρησιμοποιούμε πρώτα ειδικά συνθετικά πλέγματα ή κορδόνια και γεμίζουμε μέχρι την επιφάνεια με STOCOFLEX.
  7. Για πιο λείο αποτέλεσμα, σε πολύ μικρές ρωγμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακρυλικό υδατοδιάλυτο στόκο Το STOCOFIN αποτελεί την ιδανική λύση για να καλύψει ατέλειες επιφανειών, γωνίες, αρμούς οικοδομικών επιφανειών, νοβοπάν, ξύλου κ.λ.π. Δουλεύεται μαλακά και εύκολα χωρίς τρεξίματα. Στεγνώνει γρήγορα και τρίβεται εύκολα και δεν συρρικνώνεται. Εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη, λεία και ομογενοποιημένη επιφάνεια έτοιμη να βαφεί με ακρυλικά και πλαστικά χρώματα.
  8. Αν επιθυμείτε να περάσετε πάνω από ένα στρώμα στόκου είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το προηγούμενο στρώμα έχει στεγνώσει πλήρως πριν εφαρμόσετε το επόμενο.
  9. Σε τρύπες και ατέλειες μεγάλου μεγέθους μπορείτε να εφαρμόσετε με ένα πέρασμα το πρωτοποριακό προϊόν STOCOFIN LIGHT. Το STOCOFIN LIGHT είναι ελαφρύς λευκός ακρυλικός υδατοδιάλυτος στόκος κατάλληλος για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες, χωρίς όριο πάχους στρώματος. Στεγνώνει γρήγορα, τρίβεται εύκολα, δεν συρρικνώνεται , δεν  ραγίζει και λόγω της μεγάλης συνεκτικότητας του αντέχει στη διάτρηση και το βίδωμα. Εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη, λεία και ομογενοποιημένη επιφάνεια έτοιμη να βαφεί με ακρυλικά και πλαστικά χρώματα.
  10. Σε περίπτωση που τρίψατε τον στόκο που χρησιμοποιήσατε, απομακρύνετε κάθε ίχνος σκόνης με τη χρήση ενός καθαρού υφάσματος.

Καλό βάψιμο!

Αναζήτηση