Πώς να βάψετε το μπάνιο και την κουζίνα σας

Πώς να βάψετε το μπάνιο και την κουζίνα σας

Πώς να βάψετε το μπάνιο και τη κουζίνα σας

Η κουζίνα και το μπάνιο είναι δύο χώροι μέσα στο σπίτι όπου τα χρώματα δοκιμάζονται σε υψηλές συνθήκες υγρασίας. Τα «απλά» χρώματα είναι πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα. Για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιήσετε χρώματα που αντέχουν στην υγρασία και στο πλύσιμο,  δεν αναπτύσσουν μούχλα και δεν κατακρατούν τους ρύπους.

Για να βάψετε το μπάνιο και την κουζίνα σας θα χρειαστείτε:

πως να βαψετε μπανιο κουζινα εργαλεια

• 2 Πινέλα διαφορετικού μεγέθους: ένα μικρό για τις δύσκολες γωνίες κοντά σε αντικείμενα και ένα μεγάλο για τις γωνίες με τους γειτονικούς τοίχους.

• Ένα ρολό με κοντάρι, το οποίο επεκτείνεται

• Μια στιβαρή σκάλα

• Ταινία (προτείνεται χαρτοταινία)

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

• Βεβαιωθείτε ότι πουθενά στο μπάνιο ή τη κουζίνα σας δεν υπάρχει μούχλα. Σε περίπτωση που κάποιο σημείο του χώρου έχει μούχλα ακολουθήστε τα κατάλληλα βήματα για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα. (Δείτε εδώ)

• Προστατεύεστε κατάλληλα τις επιφάνειες που δεν θα βαφτούν με ταινία, χαρτόνια ή κάποιο άλλο καλυπτικό υλικό.

• Αν ο τοίχος είναι καινούριος εφαρμόστε πρώτα το αστάρι MONODUR.

Το κατάλληλο χρώμα για αυτές τις εφαρμογές είναι το DYNA-LAC.

Το DYNA-LAC είναι υψηλής ποιότητας υδατοδιαλυτό ελαφρώς σατινέ χρώμα νέας τεχνολογίας κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Είναι κατάλληλο για επιφάνειες από σοβά, μπετόν, τσιμέντο, γυψοσανίδες, κ.α. καθώς και ξύλο, μέταλλα και PVC και συνίσταται ιδιαίτερα για νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικά δωμάτια κ.α. αφού δεν περιέχει μόλυβδο και χρωμικά. Ξεχωρίζει για την δυνατότητα του να δημιουργεί μια βελούδινη σατινέ επιφάνεια με αποτέλεσμα να μην κατακρατούνται και προσροφούνται ρύποι στην επιφάνεια του χρώματος. Αφήνει τις επιφάνειες να αναπνέουν ενώ συγχρόνως δημιουργεί απόλυτο φράγμα – φίλτρο στην υγρασία, το διοξείδιο του άνθρακα, τα ιόντα χλωρίου και τους όξινους και αστικούς ρύπους. Αποτελεί την ιδανική λύση για τις εσωτερικές επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου καθώς δεν αναπτύσσει μούχλα, μύκητες και άλγη και στις πιο ακραίες  συνθήκες υγρασίας. Αδιαβροχοποιεί τις επιφάνειες και εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση και ελαστικότητα από τα κοινά 100% ακρυλικά χρώματα διατηρώντας αυτές τις ιδιότητες για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Παρουσιάζει επίσης μεγάλες αντοχές στην ηλιακή ακτινοβολία, σε μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας και σε δύσκολες επιδράσεις (κτίρια κοντά σε θάλασσα και σε βιομηχανικές περιοχές). Είναι αυτοπλενόμενο γιατί αν κατακαθίσουν κάποιοι ρύποι στην επιφάνεια ξεπλένονται και απομακρύνονται με το πρώτο νερό της βροχής.

• Αρχικά βάψτε με προσοχή τις άκρες του τοίχου με το πινέλο.

• Έπειτα συνεχίστε στη μεγάλη επιφάνεια του τοίχου με το ρολό προσέχοντας να μη πιτσιλίσετε ακάλυπτους χώρους.

• Αφήστε τη πρώτη στρώση να στεγνώσει καλά πριν εφαρμόσετε τη δεύτερη.

Καλό βαψιμο!

Μάθετε περισσότερα

Αναζήτηση