Πώς να βάψετε με τη σωστή σειρά το χώρο σας

Πώς να βάψετε με τη σωστή σειρά το χώρο σας

Πώς να βάψετε με τη σωστή σειρά το χώρο σας

Η σωστή σειρά με την οποία θα βάψετε τους χώρους ενός δωματίου είναι πολύ σημαντική καθώς θα σας βοηθήσει να γλυτώσετε χρόνο και απρόοπτα. Πριν όμως ξεκινήσουμε πρέπει να έχουμε κατά νου δύο σημαντικές συμβουλές:

  1. Σε περίπτωση που θα περάσετε δύο χέρια, σιγουρευτείτε πάντα ότι το πρώτο χέρι έχει στεγνώσει πριν εφαρμόσετε το δεύτερο.
  2. Σε περίπτωση που θέλετε να βάψετε πάνω από ένα χώρο στο δωμάτιο σας, ολοκληρώστε τον πρώτο για να συνεχίσετε στο δεύτερο. Αν προσπαθήσετε να βάψετε κάποιους χώρους ταυτόχρονα είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν απρόοπτα και να πρέπει να τους ξαναβάψετε.

Αρχικά ξεκινήστε βάφοντας το ταβάνι, καθώς σε περίπτωση που το χρώμα τρέξει στους κάθετους τοίχους αυτό θα μπορέσει να διορθωθεί στη συνέχεια που θα βαφτούν οι τοίχοι.

Στη συνέχεια βάψτε τους τοίχους, έχοντας πάντα κατά νου τις δυο συμβουλές.

Ακολουθούν τα παράθυρα, τα οποία βάφονται πάντα από πάνω προς τα κάτω. Αφού τελειώσετε με τα παράθυρα συνεχίστε στα πατζούρια.

Τώρα ήρθε η σειρά για τα εσωτερικά κουφώματα, τα καλοριφέρ, τα σοβατεπί και κάθε άλλο μικρό κομμάτι του χώρου που θέλετε να βάψετε.

Τελευταία αφήστε την κεντρική πόρτα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα σας γλυτώσει από το να βαφτείτε κατά λάθος καθώς δουλεύετε στους υπόλοιπους χώρους.

Καλό βάψιμο !

Αναζήτηση