Βάψτε παράθυρα και πόρτες σαν επαγγελματίες

Βάψτε παράθυρα και πόρτες σαν επαγγελματίες

Βάψτε τα παράθυρα και τις πόρτες σας σαν επαγγελματίας

βαψτε παραθυρα πορτες εργαλεια

Για να βάψετε τα παράθυρά και τις πόρτες σας θα χρειαστείτε:

  1. 2 πινέλα διαφορετικού μεγέθους:
    1. Ένα μικρό για τις δύσκολες γωνίες κοντά σε αντικείμενα
    2. Ένα μεγάλο για την κύρια επιφάνεια του παραθύρου
  2. 1 μικρό ρολό και το ειδικό δοχείο (σκαφάκι) (χρειάζεται μόνο εάν βάψετε την πόρτα σας)
  3. Ταινία (προτείνεται χαρτοταινία)
  4. Γυαλόχαρτο (σε περίπτωση που το παράθυρο είναι σε κακή κατάσταση)
  5. Σκάλα (σε περίπτωση που δεν αφαιρέσετε την πόρτα)

βαψτε πορτες και παραθυρα τελικο
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Αφαιρέστε ότι είναι εύκολο να αφαιρεθεί, όπως πχ πόμολα, και καλύψτε όλα τα υπόλοιπα με ταινία.
  2. Αν δεν αφαιρέσετε την πόρτα από τη θέση της φροντίστε να προστατεύσετε κατάλληλα το πάτωμα, καλύπτοντάς το με τα ειδικά χαρτόνια.
  3. Αν το παράθυρο δεν είναι σε καλή κατάσταση αφαιρέστε όλα τα αποσαθρωμένα τμήματα και τρίψτε την επιφάνεια.
  4. Αν η επιφάνεια είναι καινούρια ή δεν ήταν σε καλή κατάσταση και με το τρίψιμο απομακρύνατε το παλιό χρώμα, εφαρμόστε αρχικά το υπόστρωμα UNIPRIMER. Το UNIPRIMER είναι λευκό αστάρι υψηλής ποιότητας και σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι κατάλληλο για εσωτερικές και εξωτερικές ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες καθώς επίσης και επιφάνειες από γυψοσανίδα, σκληρό PVC κλπ. Εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση, αραιώνεται με νερό και είναι άοσμο και φιλικό προς το περιβάλλον.
  5. Ξεκινήστε να βάφετε την επιφάνεια από πάνω προς τα κάτω σύμφωνα και με τις οδηγίες του κάθε προϊόντος.
  6. Χρησιμοποιήστε το μικρό πινέλο για τις άκρες και τις γωνίες.
  7. Χρησιμοποιήστε το μεγάλο πινέλο ή το μικρό ρολό (στη περίπτωση της πόρτας) για τις μεγαλύτερες επιφάνειες. Δώστε μεγάλη προσοχή στην ποσότητα του χρώματος που αφήνεται πάνω στην επιφάνεια για να μην σας παρουσιάσει φαινόμενα τρεξίματος. Για περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση του πινέλου διαβάστε εδώ και για τη χρήση του ρολού εδώ.
  8. Αν θέλετε να βάψετε οικολογικά ή λύση είναι το AQUALAQUER. Το AQUALAQUER είναι άοσμο λευκό οικολογικό βερνικόχρωμα νερού υψηλής ποιότητας και σύγχρονης τεχνολογίας για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Είναι πιστοποιημένο από τον ΑΣΑΟΣ σύμφωνα με τα κριτήρια του Συμβουλίου Απονομής Οικολογικού Σήματος της Ε.Ε. Είναι κατάλληλο για επιφάνειες από ξύλο, μέταλλο, PVC όπως πόρτες, παράθυρα, ντουλάπες καθώς και τοίχους, οροφές, γυψοσανίδες κλπ. Ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό του ότι σε αντίθεση με τα κοινά βερνικοχρώματα, δεν κιτρινίζει ποτέ και διατηρεί τη γυαλάδα του για πολλά χρόνια. Αποτελεί την ιδανική λύση για παιδικά δωμάτια, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία κλπ. Παρουσιάζει επίσης εύκολη εφαρμογή, εξαιρετική λευκότητα, μεγάλη καλυπτικότητα (11,8 m²/lt κατά ISO 9504/1) και αραιώνεται με νερό.
  9. Βάψτε αργά και με προσοχή ώστε να μη πιτσιλίσετε τους γύρω χώρους.
  10. Αφού στεγνώσει το πρώτο χέρι εφαρμόζετε το δεύτερο.
  11. Σε περίπτωση που πέσει λίγο χρώμα στο γυαλί αφαιρέστε το με το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα εργαλεία σας.

Σημαντική συμβουλή:  Όταν εφαρμόζεται ημιδιαφανή προϊόντα σε ξύλα, είναι σημαντικό να δειγματίσετε αρχικά ένα σημείο και στη συνέχεια, αν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα να εφαρμόσετε το υλικό σε όλη την επιφάνεια. Το τελικό χρώμα του ξύλου εξαρτάται άμεσα από το είδος και άρα το χρώμα του ξύλου, την απορροφητικότητα , το πάχος εφαρμογής  του προϊόντος.

Καλό βάψιμο!

Αναζήτηση